AJANKOHTAISTA SIRURINTAMALTA

Yhdistetty henkilö- ja KELA-kortti tuli käyttöön
Poliisilehti 2004/3 Tuula Hietamki
Kesäkuun alusta tuli käyttöön uusi henkilökortti. Sitä on mahdollista käyttää henkilöllisyyttä osoittavana asiakirjana, matkustusasiakirjana, sähköisessä asioinnissa ja KELA-korttina Matkustusasiakirjana uusi henkilökortti kelpaa passin sijasta Pohjoismaissa, kaikissa EU-maissa, myös uusissa jäsenvaltiossa, sekä Sveitsissä ja San Marinossa.

Henkilökortti toimii myös avaimena erilaisiin julkisen hallinnon ja yksityisen sektorin verkkopalveluihin. Sillä voi mm. tehdä muuttoilmoituksen ja käyttää kuntien sähköisiä palveluja. Sen käyttö vaatii tietokoneeseen liitettvän lukijalaitteen ja ohjelmiston. Hinnaltaan alkaen 15 euron maksavia lukijalaitteita saa alan liikkeistä, ohjelmiston voi ilmaiseksi ladata Väestörekisterikeskuksen internet-sivuilta http://www.vaestotorekisterikeskus.fi.

Jos korttia on tarkoitus käyttää KELA-korttina, hakemuksen sen hankkimiseksi saa KELA:n toimistoista. Korttiin voidaan sairausvakuutustietojen lisäksi merkitä myös tiedot mm. lääkkeiden erityiskorvausoikeuksista, mutta ei nuoriso-, eläkeläis- tai matka-alennusmerkintöjä.

Viisi vuotta voimassa olevaa, passiin nähden kohtuuhintaista korttia voi hakea poliisilaitoksilta ja poliisin kanssa yhteispalvelusopimuksen tehneistä KELA:n toimistoista, joiden määrä on kesän mittaan lisntymssä. Kirjallinen hakemus on jätettvä henkilkohtaisesti.Sirullinen henkilökortti yleistyy (Helsinki STT)
"Sirullisten henkilökorttien määrä on yli kaksinkertaistunut vuoden aikana. Väestörekisterikeskuksen mukaan kansalaisvarmenteella varustettuja sirullisia henkilökortteja oli lokakuun lopussa voimassa yli 51000. Vuosi sitten vastaavaan aikaan luku oli 21000. Korttien yleistymistä on vauhdittanut poliisin siirtyminen myöntämään ainoastaan sirullisia viiden vuoden henkilökortteja." TS 20.11.2004Seuraavassa www.digitoday.fi sivustosta poimittua
Voit itse hakea nämä artikkelit (hakusana aleviivattu )

Sirullisia henkilkortteja yli 50 000
Tuomas Karvonen
Julkaistu 19/11/2004 kello: 15:58

Koululaisten lintsauksia estetään jäljityssiruilla Japanissa, Marko Mannila 29.9.2004
(jäljityslaite on kannettava siru ja pieni antenni, repussa)

Japani lyö lapsiin rfid-tunnisteet, Matias Mäki 12.7.2004-10-08
(kts. yllä)

Knnykät kääntyvät lompakoiksi Japanissa, Tuomas Karvonen 10.8.2004
-"Japanilainen suuroperaattori NTT Docomo on käynnistänyt palvelun, joka sallii esimerkiksi luottokorttiostosten tekemisen ja rahan nostamisen tililtä kännykällä"

Kiina laillisti sähköiset allekirjoitukset, Markku Reis 31.8.2004

Kiina siirtyy sähköiseen tunnistukseen, Perttu Hillman 5.1.2004
-"Kiinan kansantasavalta ryhtyy jakelemaan sähköisiä henkilöllisyyskortteja vuoden 2004 aikana. Sirukorttien testausohjelma alkaa alkuvuodesta Pekingissä, Shanghaissa ja Shenzenissä. Kaikilla kiinalaisilla arvioidaan olevan sähköinen henkilllisyyskortti vuoden 2008 loppuun mennessä."

Hämäläisistä tulee vauhdilla sähkökansalaisia, Timo Poropudas 10.10.2003
-"Hämeenlinnan kaupungissa ja ympäröivissä kunnissa viedään ihmisiä vauhdilla sähköiseen asiointiin. Asukkaille ja yrityksille toimitetaan monelta taholta sähköisen tunnistuksen sisltviä kortteja ja myös korttien lukulaitteita."

Sähkistä henkilkorttia työnnetään koko Eurooppaan , Kalevi Nikulainen 11.9.2003
"Porvoo-ryhmän muodostavat eurooppalaisten hallintojen sekä EU:n edustajat tapaavat 24.-25.9.2003 Pariisin lähellä sijaitsevassa Issyles-Moulineauxssa järjestettävässä Electronic Identity-seminaarissa. Ryhmän tavoitteena on edistää sähköisen henkilllisyyden ja sähköisten henkilökorttien yleistymistä Euroopassa ja varmistaa teknisten määritysten yhteensopivuus ja hallinnon palvelujen yhteiskäyttöisyys."
-"Kokouksen muita aiheita ovat muun muassa hallinnon verkkopalvelujen tietoturva, sähköisen henkilllisyyden poliittinen status eri maissa sekä biometriset tunnisteet." (Pariisi 25.9.03)

Kesko edistämään shkistä henkilökorttia, Kalevi Nikulainen 18.8.2003
"Sähkisen henkilkortin sisltämä kansalaisvarmenne toimii tunnistusvlineenä nyt myös Keskon kuluttajaportaali Plussa.comissa."

Malesian sähkinen henkilkortti taipuu moneen, Ilya Poropudas 11.7.2003
"Sähköinen henkilkortti on käytssä kolmella miljoonalla ihmisellä Malesiassa."

Pc:n kyttöliittymä on mahdollista asentaa aivokuoreen, Reijo Holopainen 18.3.2003 (siru)

Siru aivoissa on "televiestinnän kvanttihyppy", Reijo Holopainen 26.11.2001

Siru auttaa aivosairauksiin, Reijo Holopainen 3.9.2001

-- WWW.VARO666SIRU.NET, palauteinfo(ät)gmail.com --------------------